Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2013

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ

Την Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2013, πραγματοποιήθηκε ημερήσια εκδρομή στο Εθνικό Θέατρο. Οι μαθητές της Β τάξης είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τη μουσικοθεατρική παράσταση: «Ο Μόγλης και οι περιπέτειες της ζούγκλας». Συνοδοί της εκδρομής ήταν οι εξής εκπαιδευτικοί: Καλλιόπη Ζαβρακλή (δασκάλα), Ιωάννα Ζούση (δασκάλα), Κατερίνα Μάνου (δασκάλα) και Σοφία Σαμαρά (μουσικός).
Η εν λόγω παράσταση χρησιμοποιεί ήρωες από το βιβλίο της ζούγκλας του Ράντγιαρντ Κίπλινγκ, το οποίο περιλαμβάνει μύθους με ζώα, που αποδίδονται με ανθρώπινη μορφή, προβάλλοντας μαθήματα ηθικής.
Η παράσταση επικεντρώνεται στο Μόγλη, που μεγάλωσε μαζί με λύκους σε μια ζούγκλα της Ινδίας. Το έργο μέσω εκείνου του διάσημου ήρωα προβάλλει εύστοχα μια γέφυρα με τη σύγχρονη εποχή, ενώ ταυτόχρονα διατηρεί αμείωτη την έκπληξη και την αισθητική απόλαυση. Ο κόσμος της ζούγκλας δεν αποτελεί μεταφορά ανάμεσα στη φύση και τον πολιτισμό, αντίθετα αντιμετωπίζεται ως ένας διαφορετικός πολιτισμός, όπου η ύπαρξη της έννοιας του νόμου και η εφαρμογή του είναι απαραίτητη όσο και στην ανθρώπινη κοινωνία.

Προκάλεσαν ιδιαίτερη εντύπωση η σκηνοθετική επιμέλεια, τα σκηνικά, τα κοστούμια και η μουσική επένδυση του έργου. Παρατίθενται σχετικές εικόνες από το πρόγραμμα της παράστασης.
Σοφία Σαμαρά



Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2013

Επίσκεψη της ΣΤ Τάξης στη Βουλή των Ελλήνων

Κατά την επίσκεψή μας στο κτίριο της Βουλής παρακολουθήσαμε
εκπαιδευτική ταινία, ενημερωθήκαμε για την ιστορία του κτιρίου και για τον τρόπο οργάνωσης και λειτουργίας της Βουλής και ξεναγηθήκαμε στην έκθεση που παρουσιάζεται στην αίθουσα Ελευθερίου Βενιζέλου με τίτλο «Χαρίλαος Τρικούπης: Έκθεση ιστορικών κειμηλίων της οικογένειας Τρικούπη». 
Επίσης, επισκεφτήκαμε την αίθουσα της Ολομέλειας και παρακολουθήσαμε για λίγο τη συνεδρίαση της Βουλής.








Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2013

Εκπαιδευτική επίσκεψη στην αεροπορική βάση της Τανάγρας.

Με αφορμή τον εορτασμό του Προστάτη της Πολεμικής Αεροπορίας, Αρχαγγέλου Μιχαήλ, το σχολείο μας επισκέφτηκε την αεροπορική βάση της Τανάγρας.
Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά αεροπλάνα, να τα αγγίξουν, να τα περιεργαστούν και να ανέβουν με σκάλες μέχρι το πιλοτήριο και να συνομιλήσουν με τον πιλότο.
Είδαν επίσης και άλλα εκθέματα σχετικά με την ιστορία της πολεμικής αεροπορίας και αντιαεροπορικά συστήματα.
Ο καλός καιρός βοήθησε να έχουμε όλοι μια υπέροχη και ξεχωριστή μέρα.